Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 504 5737

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Implantátum beültetés elejétől a végéig – erre számíthat

 

De mi is az a fogászati implantátum valójában?
 

A természetes fog felépítése:

foggyökér - ami szilárdan az állkapocscsontba van beékelődve

fogkorona - amely a fog felső, látható eleme

 
Lényegében a fogászati implantátumok ezt a természetes foggyökeret pótolják az állkapocsban. Az implantátumok nagyon kis méretű, de annál erősebb, biokompatibilis fémekből vagy kerámiákból készülnek. Az implantátumok úgynevezett alappillérként szolgálnak, hogy erre rögzíthessük a szóló koronákat, vagy a több tagból álló hidakakat, de természetesen alkalmazható teljes műfogsorok esetén is nagy biztonsággal. 

 

Na de lássuk az első találkozástól az átadásig történő lépéseket:

 
1. lépés - Állapotfelmérés és konzultáció

Első alkalommal egy konzultáció keretein belül implantációs specialistánk megvizsgálja és az állapotfelmérés alapján megbeszélik közösen a szükséges kezeléseket, illetve lehetőségeket. Együtt választják ki, az Önnek optimális beavatkozást.

2. lépés - Tervezés

A pontos tervezéshez elengedhetetlen különböző röntgen-, illetve CT felvételeket készítése. A szükséges felvételeket rendelőnkben el tudjuk készíteni. Ezek lehetőséget adnak arra, hogy részletesen megvizsgáljuk, hogy a fog implantátum tervezett helyén a csont minősége és mennyisége, valamint a tervezett implantátum és a természetes fog közötti távolsága megfelelő e. Ez alapján tudja megállapítani az orvos, hogy elegendő e a csontállomány és ven e szükség csontpótlásra.

3. lépés - Fog implantátum – műgyökér beültetése

A fogbeültetés természetesen helyi érzéstelenítésben történik, így a kezelés teljesen fájdalommentesen zajlik. A műgyökér beültetésére szolgáló helyet az állcsontban erre megfelelő speciális gépi és kézi eszközökkel kialakítjuk, ahova becsavarjuk a fogászati implantátumot. A beavatkozás végén az implantátumot gyógyulási csavarral és varrattal zárjuk le.

Amennyiben szükséges a csontpótlás, egyes esetekben ugyan ekkor végzik el, de lehet olyan eset is, hogy egy külön alkalommal történik. Ezt kezelőorvosával részletesen megbeszélik még a beavatkozás előtt.

4. lépés - Ínyformázás

Ekkor távolítjuk el a zárócsvart, melynek helyére ínyformázó csavart helyezünk be, ami a gyógyulási idő alatt az ínyt szépen megformálja, így esztétikus eredmény érhető el.

5. lépés - Behelyezzük az implantátum fejet

Miután elértük a legoptimálisabb eredményt, az ínyformázó csavarokat eltávolítjuk. Az implantátumba becsavarjuk a megfelelő implnatátum fejet, amelyre rögzítve less maga a korona.

6. lépés - Precíziós lenyomatvétel

A fogívekről precíz lenyomatot veszünk, melyet a fogtechnikai labornak elküldünk. Erre azért van szükség, mert ez alapján készíti el a fogtechnikus magát a pótlást.

7. lépés - Fogpótlás-korona készítése

A precíziós lenyomat alapján a fogtechnikus elkészíti a pótlást, ami egyéntől és esettől függően lehet szóló korona, híd, de akár teljes fogsor is.

 
8. lépés - Vázpróba

A fogtechnikai laboratóriumtól megkapjuk pótlás elkészített vázát, amit bepróálunk, hogy pontosan illeszkedik e az implantátumra.

9. lépés - Igazítás, harapás kialakítása, átadás

Előfordul, a legpontosabb tervezés során is, hogy az elkészített fogműt még igazítani kell, hogy a harapás, illeszkedés megfelelő legyen és a későbbiekben ne okozzon problémát. Ha nincsen semmi változtatásra, alakításra szükség, véglegesen behelyezik a pótlást.

10. lépés - Kontrollok

A gyógyulást követően 3-6 havonta történik ellenőrzés. A kontroll során nagy hangsúlyt helyezünk a páciens szájhigiéniájára, ha szükséges segítünk neki, hogy tudja azt javítani. Ha gyulladás alakul ki, korai időszakban tudjuk azt kezelni, így megelőzhető az implantátum kilökődése.

 

 
Szájsebész Szakorvosunk:
Dr. Uhlár Levente

"Fontosnak tartom, hogy a kezdetben félelemmel, izgalommal érkező páciensek is pozitívan tudjanak visszagondolni akár egy szájsebészeti beavatkozásra is. Fő érdeklődési területeim közé tartoznak a szájsebészeti beavatkozások, csontpótló műtétek, implantáció, valamint az implantációs fogpótlások elkészítése."


Visszahívást kérek


Oktogon Implant Center - Budapest

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem